2 jan 2012

Gevulde boterkoek met abrikozen

Deze boterkoek is weer eens wat anders dan een gewone boterkoek. En bovendien nog gezonder ook!
Ik heb de hoeveelheid suiker zelf verminderd naar 75 gram, dat was nog zoet genoeg.

175 gram (palm)suiker
250 gram bloem
100 gram gewelde abrikozen
225 gram koude boter
1 eetlepel water
1 eetlepel melk
evt wat amandelschaafsel


- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Meng de bloem en suiker.
- Snijd de boter in stukjes. Doe de boter op het mengsel van suiker en bloem en kneed dit met een koele hand tot een stevig mengsel.
- Snijd of knip de abrikozen fijn en doe er evt wat amandelschaafsel bij en een eetl water.
- Vet de boterkoekvorm in met boter.
- Bedek de bodem met de helft van het deegmengsel.
- Doe dan het abrikozenmengsel erop en daarna de rest van het deegmengsel eroverheen.
- Druk de randen stevig aan.
- Bestrijk de bovenkant met melk en teken daarna met een mes een ruitpatroon op de bovenkant.
- Bak vervolgens de boterkoek in ongeveer 15-20 minuten goudbruin en gaar.
- Neem de boterkoek uit de oven. Laat deze afkoelen en snijd deze voor het opdienen in puntjes.

Eet smakelijk!






                                           


Geen opmerkingen:

Een reactie posten